Dave's Oerburger

Terug de keuken in!

28 juli 2016

Inmiddels heb ik al flink wat workshops mogen geven, veelal aan bedrijven. Medewerkers van ziekenhuizen, politie en uiteenlopende commerciële organisaties gingen in de Oerkeuken onderling de strijd al met elkaar aan. Dit resulteert iedere keer weer in fanatieke teams met de drive om te winnen. Fantastisch om te zien! Maar wat ik nog leuker vind is dat onze workshops effectief bijdragen aan teambuilding en dat de informatie die ik deel ook daadwerkelijk blijft hangen.

Welke groenten eten we vandaag?
Tijdens één van de onderdelen van de workshop nemen we de deelnemers mee in de wereld van groenten. Ze leren veel over het ontstaan van bepaalde groenten en welke soorten het gezondst zijn. Uiteraard gaat dit gepaard met inspirerende verhalen en leuke feitjes die je niet uit je hoofd krijgt. De eerste workshop gaf ik aan medewerkers van een installatiebedrijf dat net als Dave’s Oerburger gevestigd is in het Gelderse Klarenbeek. De week na de workshop werd ik in de plaatselijke supermarkt aangesproken door de vriendin van één van de installateurs: “Hij bemoeit zich tegenwoordig met welke sla we eten!” Dankzij mijn workshop! Geweldig toch? Of zij er ook zo blij mee was weet ik niet, maar de eerste workshop was voor mij meer dan geslaagd.

Kant en klaar of zelf maken?
De consument wil gezonder eten, ‘puur’ is daarbij de standaard. We willen weten waar ons eten vandaan komt. Het hebben van een eigen groenten- en kruidentuintje is dan ook niets nieuws. Maar hamburgers, die maken veel mensen niet zelf. Totdat ze onze workshop hebben gevolgd. We voelen ons vereerd dat we deelnemers niet alleen een onvergetelijke dag bezorgen, maar ook zo weten te inspireren dat ze thuis gaan experimenteren met burgers. Want waarom zou je burgers alleen bereiden met gehakt, peper en zout, terwijl verse kruiden en verse groenten het nog smaakvoller maken?

Een hechter team
De workshop in de Oerkeuken wordt veelal geboekt als teamuitje of teambuildingsactiviteit. Het geeft me energie om veel lachende gezichten te zien en na afloop te horen dat collega’s elkaar op een andere manier hebben leren kennen waardoor ze een hechter team vormen. Daar doen we het voor! Of we nu op het strand, in een weiland of in een bedrijfshal staan, we proberen altijd een onvergetelijke beleving neer te zetten. Ik ben ontzettend trots op ons team dat het ons iedere keer weer lukt en we mensen weten te inspireren om te koken met pure producten. Daar krijg ik nooit genoeg van…

– Dave Schiphorst

Workshop boeken >>